אוויר הרים צלול כיין
עלינו לירושלים לטעום את מה שיש למסעדת מלה ביסטרו בעין כרם להציע. יצאנו מלאים, שיכורים ועם הרבה תובנות על השפעות הפופיק של העולם על המטבח הים תיכוני
מלה ביסטרו עין כרם- מספיק ירושלים כדי שנשב באוויר הרים צלול כיין מוקפים בבתי אבן עתיקים ותיירים סקרנים ומספיק מחוץ לירושלים שנהנה ממנות כמו פירות ים ביום שבת. את המסעדה מנהלים מושיקו (במטבח) וענבל (באירוח) זוג נשוי שחי את מלה ביסטרו כבר שנים וגאה בכך שהיא מס' 1 בירושלים ע"פ דירוג הגולשים של זאפ רסט- אתר המסעדות.
תפסנו שולחן בחוץ, האווירה קז'ואלית, הרבה סלפים ותיוגים רצים פה מסביב ועושה רושם שהמיקום ביעד תיירותי והעובדה שהמסעדה פתוחה בסופי שבוע עושים את שלהם. מומלץ להזמין מקום מראש. המלצרית הגיעה, חייכה והגישה לנו תפריטים, מצאנו בתפריט קצת מכל דבר-
בשרים מיושנים, דגים, פירות ים וגם פסטות וסלט למקרה שהגעתם עם מישהי.
מזמינים ראשונות
בחרנו לבד-
- ריזוטו פטריות עם שמן כמהין- כי ריזוטו טוב מעיד באופן ישיר על מקצועיות ויד של טבח.
- קרפצ'יו פילה בקר- לבחון את איכות הבשר כשהוא נא וקר
- שרימפס בחמאה – כי אלוהים מנומס ולא מסתכל לאנשים בצלחת, אפילו בירושלים
המליצו לנו אז זרמנו-
- שקשוקה כבש קצוץ עם חריף, לבנה ולימונים כבושים
- סלט ארטישוק כי המלצרית הבינה שאם היא לא תאזן את זה היא מקפיצה אותנו מפה ישירות להדסה עין כרם לצנתור
רבע שעה של בירה ושיחות עומק על איזה כיף להגיע לירושלים פעם בשנה והאם להחזיר את מנהג העלייה לרגל יהיה מנוף צמיחה לעסקים הממוקמים בדרך לעיר הבירה שלנו. שנייה לפני שאני עולה עם הטיעון המנצח של זבח זה בעצם לעשות על האש בבית כנסת גדול המלצרית מגיעה עם הראשונות…
הריזוטו מדויק בעשייה, גדוש בטעם וריח ומומלץ בעיקר לאוהבי כמהין אם כי יהיה טעים גם למי שלא מכיר את הטעם המובהק של כמהין.
הקרפצ'יו עשוי מבשר איכותי, העשבים שפיזרו עליו מיותרים לדעתי אבל זו מנה קלאסית אז לא נהיה קטנוניים, גם פה כיכב שמן הכמהין שלדעתי בגלל שהזמנו גם ריזוטו נהיה דומיננטי מדי בשולחן. מנה מומלצת.
שרימפס בחמאה, עשוי טוב, הלימון מורגש ונותן טוויסט טוב. טעם מוכר בלי בשורה מיוחדת אבל לגמרי מומלץ לאוהבי פירות ים
השקשוקה כבש היא ללא ספק ההברקה בשולחן. כאילו מישהו אמר בוא ניקח את ירושלים ואבו גוש, נשים במסחטה ונייצר תמצית של הריחות והטעמים של שתיהן. תענוג בכל ביס
הסלט נשאר יתום. הארטישוק הלך נהדר עם הבירה, המלצרית הביטה עלינו במבט ביקורתי מבודח של קרדיולוגית מתמחה בהדסה והמשכנו למנות העיקריות.
מזמינים עיקריות
בחרנו לבד-
- אנטריקוט ברוטב יין עם בצלצלי שאלוט ופירה
- שקדי עגל של שוק מחנה יהודה עם טחינה ועמבה
המליצו לנו-
- קוקי סאן ז'אק ושרימפס בשמנת ירוקה עם ניוקי תפוח אדמה
- עוד סלט שלא טרחנו לשמוע את שמו כי ידענו שלא נאכל אותו. ביקשנו במקום זיתים כי נגמר הארטישוק ליד הבירה. אחלה זיתים.
כעשרים דקות של בירה ופלאברה שהרווחנו כי עמיתי לארוחה אינו מאמין בהזמנת מנות עיקריות לפני שמסיימים את הראשונות. המלצרית חזרה עם המנות העיקריות וצלילי השיחה התחלפו בצלילי לעיסה כשמדי פעם עולה איזו מחווה קולית המזכירה איש מערות מאחד הסועדים המלווה בהצבעה על אחד המרכיבים במנה ומתורגמת על פי הקונטקסט ל- "אחי קלטת מה יש פה" או "אתה חייב לנסות את זה"
האנטריקוט יצא מעולה, ניכר שהבשר עובר עוד יישון במקום ומושיקו השוויץ מעט במקרר יישון הבשר שלו. צילמנו, שלחנו לאישה שככה צריך להיראות המקרר בבית והיא שלחה בתגובה תמונה של מיקי חיימוביץ' שנרגיש רע עם עצמנו. רוטב יין (נקרא לו דמי גלאס כי הוא יושב בול על ההגדרה ואחרי כמה בירות התחלנו לדבר במבטא צרפתי- מי אמור, אפשר לקבל עוד ארטישוק ליד הבירה?)
שקדי עגל של שוק מחנה יהודה בטחינה ועמבה- מנה שוס! לא סתם שוס, שוס עטרי מגישה את פיצוחים. כמו שעפנו על השקשוקה בראשונות, המנה הזו העיפה לנו את הסכך בכך שהקפיצה לרמה של מסעדת שף מנת שיפודיה עם רטבים של שווארמייה. מבחינתי המנה הזו צריכה לשנות את מקומה בתפריט ולעבור ישר לאיזור הקינוחים. מומלץ בחום לאוהבי עמבה שלא מזיעים ואין להם עבר של בעיות לב.
קוקי סאן ז'אק- שוב הצלחה ברמת פירות הים. ניוקי מעולה, רך טעם מוגדר וברור הרבה יותר משמו (שמנת ירוקה? זה לא משהו עם קנאביס?) אם תשאלו אותי זו בדיוק המנה שהמלצרית צריכה להמליץ עליה לשני קרניבורים שתיתן טיפה ערך מוסף בשולחן.
בירה לסיכום
בתור הסקירה הראשונה של המדור לא יכולנו לבחור מקום טוב יותר. כל מנה בצבע, אלו שבוצעו באופן קלאסי מבוצעות ברמה מעולה עם פרודוקטים טריים ואיכותיים. המנות היצירתיות מביאות חידוש מרענן שאינו בגדר גימיק ויכול לתפוס בנוף הקולינרי הישראלי לאורך זמן.
החשבון
ראשונות-
שרימפס- 54
קרפצ'יו- 52
ריזוטו- 49
שקשוקה- 52
סלט ארטישוק- 46
עיקריות-
אנטריקוט- 129
שקדי עגל- 98
קוקי סאן ז'אק ושרימפס- 109
שתייה-
הרבה בירה- עדיף שלא נרשום