גריל לכל החיים? כמה זמן יחזיק לכם גריל גז המיוצר בישראל?
לקראת חג המנגל, הלא הוא יום העצמאות, תפסנו את בן גו'רג' מנהל הייצור והשיווק של וינטר גז ושאלנו אותו איזה מנגל גז אנחנו באמת רוצים וכמה שנים אפשר להמשיך לצלות עליו בשר
מאת: שרון ביידר
בן ג'ורג', מנהל השיווק בחברת וינטר גז מספר שהוא נתקל בלקוחות רבים שמשוכנעים שהגריל הממותג שלהם הוא גריל מצוין. לטענתו "לקוחות רואים שעון שמודד חום ובטוחים שיש להם מוצר טוב כשהם בפועל לא בוחנים את הפרמטרים הנכונים ברכישת גריל-מדידת החום צריכה להיות של הרשת ולא של החלל.
גריל בייצור מקומי מאריך ימים
על פי ג'ורג', יש הבדל מהותי בין גריל תעשייתי בייצור מקומי לעומת גריל מיובא שמיוצר בייצור המוני. ההבדל הראשון הוא אריכות ימים. בנוסף ישנם גם פערים גדולים מאוד בעוצמה שלהם. הגרילים של וינטר גז מספקים תפוקת חום של 11 אלף BTU בכל מבער לעומת תפוקת חום נמוכה בהרבה בגרילים מיובאים. בעוד שגריל גז חזק מאפשר צלייה של הבשר בדומה למנגל פחמים, הרי שברוב הגרילים אנחנו מקבלים עוצמת אש חלשה יחסית והבשר אמור להיצלות באמצעות הורדת המכסה שמאפשרת שיטת בישול המשלבת סוג של תנור עם להבה חלשה מלמטה. מדובר כאן באופרה אחרת לחלוטין.
ג'ורג' מספר כי "חזר אלינו לקוח שביצע ריענון לגריל שלו – ביצענו ניקוי ותיקון קל לגריל שייצרנו לפני 15 שנה, גריל שיושב בחצר בתנאים לא פשוטים ופשוט ממשיך לפעול בלי בעיות. במקרים אחרים עם גרילים של חברות זרות, אני נתקל בלקוחות שמגיעים אליי עם חלקים מפוררים לאחר שימוש של שנתיים".
ההבדל האמיתי הוא בין צריבה וצלייה הארד קור לבישול על אש קטנה
ג'ורג' מסביר כי " לקוחות רבים לא מבינים את ההבדל המהותי שבין צלייה הארד קור שנותנת ממש צריבה אמיתית לבשר לבין שיטות בישול שונות שפשוט נותנות תירוץ לתפוקת חום נמוכה. צבירת החום היא שונה מאוד בין גריל לגריל. ברגע ששמים כמות גדולה של בשר קר על הגריל הטמפרטורה של הגריל עלולה לצנוח במידה והרשת לא עבה מספיק,ובמידה ויש מרחק גדול בין המבערים. במידה והחלקים הם עבים ואיכותיים,וחלוקת המבערים צפופה נקבל גריל שממשיך לצלות את הבשר, גם אם נחתו עליו קילוגרמים של בשר קר.
ברוב הגרילים שמיובאים המרווח בין המבערים הוא בין 18-20 סמ-מה שגורם לחוסר אחידות בצליה וטמפרטורה נמוכה ברשת. בגרילים של וינטר גז המרווח בין מבער למבער נע בין 8-10 ס"מ –מה שנותן עוצמת חום של צלייה ולא של בישול והתאוששות מהירה יותר.
בגריל המיוצר בישראל, מדובר בנירוסטה אמיתית ואיכותית שמאפשרת גריל מאוד עמיד. חומרים כמו פח מגולוון או פח צבוע מחזיקים פחות זמן.
הגרילים שאנחנו משווקים הם גרילים בתקן ואיכות המתאימה לעבודה בענף המזון. את אותו המוצר שתראו אצל שפים ומסעדות עילית, תוכלו לראות אצל הלקוחות הפרטיים שלנו, אין לנו שני קווי ייצור. התוצאה כאן היא ליין של מוצרים שהם במפורש הבי דיוטי. כמו שאמרתי, אם במקרים סבירים, רוב הגרילים לא יחזיקו יותר מכמה שנים בודדות,הרי שכאן תיקחו בחשבון שגריל מתוצרת וינטר גז הוא לשימוש רב שנים. אולי תרצו להחליף אותו בעתיד במשהו גדול יותר, אבל בוודאות לא תמצאו משהו טוב יותר או שהוא יתקלקל לכם בכזאת רמה שתצטרכו לזרוק ולקנות חדש. לקוחות רבים באים אלינו לריענון של הגריל.
ג'ורג' מסביר כי האפשרויות היום לשוק הפרטי הן בלתי מוגבלות בכל הנוגע לציוד בישול בגז. לקוחות יכולים להתחיל במנגל גז בסיסי של 6 מבערים בעלות של כ-3500 שקל. גריל דומה בשילוב כירת גז יגיע למחיר של 6000 ₪. אמנם לא זול, אבל סכומים סבירים בשביל גריל שיכול ללוות אתכם לכל החיים.
לאתר וינטר גז